;עו"ש מט"ח ופקדונות מט"ח: לוודא שיש התאמה לאישור יתרה רשמי של הבנק לסוף השנה. לבצע שערוך להפרשי שער, במידת הצורך.
;ניירות ערך סחירים: לוודא שיש התאמה לאישור יתרה רשמי של הבנק לסוף השנה. לבצע שערוך לכרטיס רווח/הפסד מניירות ערך, במידת הצורך.
;לקוחות ביתרת חובה: לוודא שהיתרה נובעת מחוב שוטף (בדרך כלל מחודשים אוקטובר-דצמבר) ולשלוח לבעלים רשימה כדי לוודא שאכן הלקוחות חייבים כספים ושלא מדובר בחובות אבודים. לקוחות גדולים - להשיג כרטיס נגדי לוודא ולוודא התאמה.;קופת שיקים: לוודא שבקופה יש רק שיקים דחויים לשנת המס לשנה העוקבת.
;כרטיסי אשראי לקוחות: לוודא התאמה לאישור יתרה של ויזה כאל/לאומיקארד/אמריקן/ישראכרט וכד'. להתאים כנגד לקוחות ששילמו בכרטיס אשראי.
;הכנסות לקבל: אם ישנה יתרת פתיחה, לסגור אותה מול כרטיס "הכנסות לקבל יתרת פתיחה" ולקודד יחד עם הכנסות ברווח והפסד.
;מלאי: לעדכן יתרת סגירה בהתאם לרשימת מלאי מתומחרת: ח מלאי (מאזני), ז מלאי סגירה (תוצאתי).
;רכוש קבוע: לוודא שרק נכסים מהותיים נרשמו בכרטיסי רכוש קבוע. הוצאות קטנות (למשל עד 1,000 ש"ח) יש לרשום כהוצאה שוטפת.
==פאסיב (מאזן יתרות זכות)==
;משיכת יתר בבנק: לוודא שיש התאמה לאישור יתרה רשמי של הבנק לסוף השנה. לבצע מיון כנגד המחאות לגבייה או שיקים לפרעון, במידת הצורך.;הלוואות: לוודא שיש התאמה לאישור יתרה רשמי של הבנק לסוף השנה. לשערך כנגד הוצאות ריבית, במידת הצורך. להפריד בין הלוואות שייפרעו בתוך שנה לבין הלוואות לטווח ארוך יותר. עדיף כרטיס שונה לכל הלוואה.;המחאות לפרעון: לוודא שהכרטיס כולל רק שיקים דחויים לשנה העוקבת.;ספקים ביתרת זכות: לוודא שהיתרה נובעת מחוב שוטף (בדרך כלל מחודשים אוקטובר-דצמבר) ולשלוח לבעלים רשימה כדי לוודא שאכן הוא חייב כספים לספקים אלו. ספקים גדולים - להשיג כרטיס נגדי ולוודא התאמה.;מע"מ חו"ז: לוודא שהיתרה נובעת מהדיווח האחרון של דצמבר (או נובמבר-דצמבר), וכן החזרים צפויים שטרם התקבלו מדיווחים קודמים.;מע"מ עסקאות: אמור להיות מאופס, במידה ולא, לבדוק האם יתרה התאמת הכנסות לדיווחי מע"מ (ראה סעיף הכנסות).;מע"מ תשומות רגילות ומע"מ תשומות ציוד: אם יש מע"מ שטרם נדרש משנים קודמות, לסגור אותו כנגד כרטיס ביטול יתרות.;מוסדות בגין עובדים (מס הכנסה ניכויים, ביטוח לאומי ניכויים וקופות גמל): לוודא שמדובר בחוב בגין הדיווח/השכר האחרון.;עובדים: לוודא שמדובר ביתרת חוב שוטפת בגין השכר האחרון.;הוצאות לשלם: אם ישנה יתרת פתיחה, לסגור אותה מול כרטיסי הוצאות מתאימים או כרטיס מקדמות מס הכנסה של שנה קודמת, לפי הצורך.;הכנסות מראש: אם ישנה יתרת פתיחה, לסגור אותה מול כרטיס "הכנסות מראש יתרת פתיחה" ולקודד יחד עם הכנסות ברווח והפסד.;בעלי יתרות ביתרת זכות: לשלוח את הכרטסת לבעלים ולוודא שהיתרות שניתנו לחברה כהלוואה אכן נכונות.;עודפים/הפסדים משנים קודמות: לוודא שהיתרה מתאימה לעודפים/הפסדים של שנה קודמת, לפי הדוחות הכספיים המבוקרים. אם לא, יש לוודא נכונות רישום יתרות הפתיחה, ובפרט סיווג של חשבונות מאזניים מול חשבונות תוצאתיים בעת ביצוע מעבר שנה בתוכנת הנח"ש.
==רווח והפסד (תוצאתי)==