הנהלת חשבונות כפולה

מתוך דניאל המרכז לשכר והנהלת חשבונות
גרסה מ־14:22, 30 באפריל 2020 מאת דניאל (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל:ניווט, חיפוש

הנהלת חשבונות כפולה

Line.png Line.png Triangle.png Triangle.png

הנהלת חשבונות כפולה או הנהלת חשבונות דו-צידית או כפולה בקיצור, היא שיטת רישום של עסקאות. השיטה מבוססת על רישום כפול של כל פעולה חשבונאית כך שבעוד חשבון אחד מחויב, חשבון אחר מזוכה. כך תמיד נשמר איזון בין יתרות החובה לבין יתרות הזכות וניתן לעקוב אחר כל פעולה והשפעתה על ספרי הנהלת החשבונות.

דוגמה לרישום הוא עסקה לרכישת חומר גלם מספק בעלות של 20,000 ש"ח (נתעלם ממע"מ לצורך הדוגמה). בדוגמה זו, פעולת הרישום הוא חיוב חשבון קניות חומרי גלם בסך 20,000 ש"ח ומנגד זיכוי חשבון ספק בסך 20,000 ש"ח. לאחר פעולה זו ניתן להביא שבעסק יש הוצאות בסך 20,000 ש"ח ולעומתם יש לה חוב של 20,000 ש"ח שטרם שולם. בפעולת רישום נוספת ניתן לבצע רישום של פעולת התשלום, למשל אם החוב שולם בהעברה בנקאית, הרישום יכלול חיוב חשבון ספק בסך 20,000 ש"ח וזיכוי חשבון בנק בסך 20,000 ש"ח. כעת אין חוב לספק (שכן נרשם חוב של 20,000 ש"ח כנגד תשלום באותו סכום), ומנגד יש משיכת יתר בבנק בסך 20,000 ש"ח.

לאחר ביצוע הרישומים הטכניים הנ"ל, מבצוע בדרך כלל התאמת בנקים, ספקים ולקוחות. בפעולה זו נבדקים התנועות שנרשמו בבנקים, ספקים ולקוחות אל מול התנועות שנרשמו בספרי העסק.

כל חברה בע"מ חייבת בהנהלת חשבונות כפולה, ובעלי עסקים עצמאים לעתים חייבים בכפולה, בדרך כלל בתלות בגובה המחזור ומספר השכירים בעסק.

ראו גם הנהלת חשבונות חד-צדית.


יצירת קשר

דניאל - המרכז לשכר והנהלת חשבונות בע"מ

משרד 338, קומה 3, התע"ש 20, כפר סבא