הבדלים בין גרסאות בדף "מנהל חשבונות"

מתוך דניאל המרכז לשכר והנהלת חשבונות
קפיצה אל:ניווט, חיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{דף|תוכן= מנהל חשבונות (בקיצור: מנה"ח או מנח"ש), אחראי על רישום האירועים החשבונאיים בארגון...")
 
 
שורה 1: שורה 1:
 
{{דף|תוכן=
 
{{דף|תוכן=
 +
'''מנהל חשבונות''' (מנה"ח או מנח"ש) אחראי על רישום האירועים החשבונאיים בתאגיד או עבור עוסק עצמאי.
  
מנהל חשבונות (בקיצור: מנה"ח או מנח"ש), אחראי על רישום האירועים החשבונאיים בארגון. אין לבלבל בין מנהל חשבונות העוסק בהנהלת חשבונות ובין רואה חשבון העוסק בראיית חשבון.
+
העבודה מבוצעת על ידי מנהלת חשבונות באמצעות תוכנת הנהלת חשבונות שאושרה לשימוש על ידי [[רשות המיסים]].
  
 +
מנהל החשבונות אחראי על עבודת הנהלת החשבונות היומיומית הכוללת, בין השאר, רישומים חשבונאיים, הכנת משכורות, התאמות הבנקים, הכנסת מאזן בוחן ל[[רואה חשבון]], דיווח לרשויות [[מע"מ]], [[מס הכנסה]], ביטוח לאומי עצמאים, [[ביטוח לאומי ניכויים]], ו[[מס הכנסה ניכויים]]. הרישומים נעשים על פי כללים מקובלים ועל פי חוקי מע"מ ומס הכנסה.
  
מנהלת חשבונות בישראל
+
כל תאגיד זקוק לשירותיו של מנהל חשבונות ומרבית העצמאים נעזרים בהם כדי להתמקד בעסק ובניהולו. בעבר היה מקובל לעבוד עם מנהל חשבונות באזור מגוריו או עסקיו של העוסק, אך לאור התקדמות הטכנולוגיה והאפשרות לצלם חשבוניות ולהעבירם באופן ממוחשב למנהל החשבונות, ניתן להיעזר במנהלי חשבונות גם מבלי להגיע למשרד באופן פיזי.
מנהל החשבונות אחראי על עבודת הנהלת החשבונות היומיומית הכוללת, בין השאר, הנפקת חשבוניות ורישומן, הכנת משכורות, תשלום לספקים, גביית חובות, רישומי מלאי, התאמות הבנקים, ומטלות נוספות התלויות באופיו הספציפי של הארגון. הרישומים נעשים על פי כללים מקובלים, בשיטת הנהלת החשבונות הכפולה או החד צידית, ובנוסף, מכין מנח"ש את הדיווחים התקופתיים (חודשי או דו-חודשי) לשלטונות המס. בתום תקופה נתונה (בדרך כלל שנת מס, אך רבים עושים זאת בכל רבעון) מועברים רישומיו לביקורת של רואה חשבון, המוכר על ידי השלטונות כגורם מוסמך לאשר, לתקן או לפסול את הרישומים.
 
  
כל ארגון נזקק לשירותיו של מנהל חשבונות, ולמעשה החל מהשלבים הראשונים של תכנון העסק כבר יש צורך להיעזר בו. כל חנות קטנה, כל יצרן או בעל מלאכה, חברה בע"מ, עמותה, עצמאים גדולים וקטנים אינם יכולים להתמודד עם ניהול עסקיהם ללא מנהל חשבונות. בעלי עסק בהיקפים קטנים אינם מעסיקים מנהלי חשבונות במשרה מלאה אלא מוסרים את הניירת שלהם פעם בחודש לבעלי מקצוע. בכל אזור מסחרי ישנם משרדי הנהלת חשבונות הנותנים שירותים מסוג זה.
+
חברתנו נותנת שירותי הנהלת חשבונות - ראו [[שירותי הנהלת חשבונות]].
 
 
כשהעסק מתפתח נדרש בו מנהל חשבונות במשרה מלאה, וככל שהיקפי העבודה גדלים - יש צורך להוסיף בתוך העסק מנהלי חשבונות המבצעים תפקידים שונים במחלקות נפרדות. במקרים כאלה יעמוד מעל כולם מנהל חשבונות ראשי, וכשהעסק מורכב ממנים חָשָב – לו כפופים כל מנהלי החשבונות. החשב הוא בעל מקצוע מיומן (בדרך כלל רואה חשבון) והוא בעל ראייה מערכתית מקיפה.
 
  
 +
[[קטגוריה:מונחים]]
 
}}
 
}}

גרסה אחרונה מ־17:18, 30 בינואר 2020

מנהל חשבונות

Line.png Line.png Triangle.png Triangle.png

מנהל חשבונות (מנה"ח או מנח"ש) אחראי על רישום האירועים החשבונאיים בתאגיד או עבור עוסק עצמאי.

העבודה מבוצעת על ידי מנהלת חשבונות באמצעות תוכנת הנהלת חשבונות שאושרה לשימוש על ידי רשות המיסים.

מנהל החשבונות אחראי על עבודת הנהלת החשבונות היומיומית הכוללת, בין השאר, רישומים חשבונאיים, הכנת משכורות, התאמות הבנקים, הכנסת מאזן בוחן לרואה חשבון, דיווח לרשויות מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי עצמאים, ביטוח לאומי ניכויים, ומס הכנסה ניכויים. הרישומים נעשים על פי כללים מקובלים ועל פי חוקי מע"מ ומס הכנסה.

כל תאגיד זקוק לשירותיו של מנהל חשבונות ומרבית העצמאים נעזרים בהם כדי להתמקד בעסק ובניהולו. בעבר היה מקובל לעבוד עם מנהל חשבונות באזור מגוריו או עסקיו של העוסק, אך לאור התקדמות הטכנולוגיה והאפשרות לצלם חשבוניות ולהעבירם באופן ממוחשב למנהל החשבונות, ניתן להיעזר במנהלי חשבונות גם מבלי להגיע למשרד באופן פיזי.

חברתנו נותנת שירותי הנהלת חשבונות - ראו שירותי הנהלת חשבונות.


יצירת קשר

דניאל - המרכז לשכר והנהלת חשבונות בע"מ

משרד 353, קומה 3, התע"ש 20, כפר סבא