תרומות

מתוך דניאל המרכז לשכר והנהלת חשבונות
קפיצה אל:ניווט, חיפוש

תרומות

Line.png Line.png Triangle.png Triangle.png

תרומה היא הוצאה מעורבת אשר לצורך מס הכנסה, אינו מוכר כלל כהוצאה. מאידך, במצבים מסוימים, תרומה מאפשרת קבלת זיכוי מס מסוים. ההבדל בין ניכוי מס לבין זיכוי מס בא לידי ביטוי במועד ההתחשבנות ובחישוב המס. בעוד ניכוי מקטין את ההכנסה החייבת, הרי שזיכוי בא לידי ביטוי רק לאחר שחושבו המיסים.

לדוגמה, אם ההכנסות הן 20,000 ש"ח, וההוצאות הן 12,000 ש"ח (הניכויים), הרי שהרווח (מה שמכונה "הכנסה חייבת") הוא 8,000 ש"ח. בשלב זה מחשבים את סך המס שהנישום נדרש לשלם. נניח שהמס לתשלום הוא 2,000 ש"ח. כעת, מחושבו המיסים, ניתן לנצל זיכויים, ככל שישנם.

תרומה מעניקה לעצמאי 35% זיכוי מסכום התרומה. לעומת זאת, חברה מקבלת זיכוי בגבוה מס החברות, קרי 23% בלבד בשנת 2020. בהמשך לדוגמה לעיל, נניח שהנישום הוא עצמאי שנתן תרומה בסך 400 ש"ח. כלומר, הזיכוי יהיה 35% מסכום זה, קרי 140 ש"ח. כעת, ניתן לחשב את המס הסופי שהעצמאי נדרש לשלם, 2,000 ש"ח פחות 140 ש"ח, כלומר 1,860 ש"ח.

תנאים לקבלת הזיכוי לעיל:

  • התרומה ניתנה למוסד ציבורי מוכר לפי סעיף 46 לפקודה, וכך צריך להיות מצוין על גבי הקבלה. ניתן לבדוק קיומו של אישור זה באתר רשות המיסים.
  • תנאי נוסף הוא שהתרומה חייבת להיות גבוהה מ-190 ש"ח באותה השנה (נכון לשנת 2020) - ולאו דווקא לאותו מוסד ציבורי.
  • תנאי אחרון - ישנה תקרה בסך 30% מההכנסה החייבת לאותה שנה ועד 9 מיליון ש"ח. אם סך התרומות עולה עלה התקרה, ניתן לגלגל את התרומות ב-3 השנים הבאות.

לצורך קבלת הזיכוי האמור לעיל, יש לשמור קבלה מקורית, ולהגישה לפקיד השומה יחד עם הדוח השנתי. ללא קבלה מקורית והגשתה - לא יינתן זיכוי ממס. אם הקבלה התקבלה בדוא"ל, יש להדפיס ולצרף לדוח השנתי.

שכירים יכולים לקבל את הזיכוי במסגרת השכר החודשי השוטף במהלך שנת המס שבה ניתנה התרומה, בעזרת טופס 116, אך כיום התהליך מסורבל בצורה בלתי סבירה ומעט מאוד מנצלים אפשרות זו.

תרומות
מוכר לצרכי מע"מ 0% (לא ניתן לדרוש)
מוכר לצרכי מס הכנסה זיכוי ממס עד 35%
מוכר לצרכי ביטוח לאומי 0%


יצירת קשר

דניאל - המרכז לשכר והנהלת חשבונות בע"מ

משרד 353, קומה 3, התע"ש 20, כפר סבא